Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

Sport na school in Wijdenes

Na een klein onderzoek onder de leerlingen gedaan te hebben blijkt er niet veel naschoolse sport te zijn in Wijdenes zelf. Als kinderen willen sporten moeten ze veelal buiten het dorp aan de slag.
Er blijkt behoefte te zijn aan meer buitenschoolse (sport) activiteiten in Wijdenes. Daarom ben ik een samenwerking aangegaan met de Brede School ’t WijdeNest waarbij we tot het volgende idee zijn gekomen: een wekelijks naschools moment, waarvan de inhoud om de week wisselt.

De opzet is dat de kinderen om de week een sportles krijgen van mij en de andere week een activiteit van een van de ouders.
Nu ben ik op zoek naar ouders met een talent die op de donderdagmiddag van 14:30-15:30 samen met de kinderen een sportactiviteit willen doen. Ook kunnen we in samenwerking met de Brede School ’t WijdeNest kijken wat er op het gebied van cultuur te organiseren is. I.V.M het corona virus zal niet alles mogelijk zijn. Wij zullen tijdens deze lessen de richtlijnen van het RIVM in acht nemen.

Lijkt het u leuk om samen met de kinderen een keer een leuke middag te beleven, geef je dan snel op via mdevent@teamsportservice.nl dan kunnen we daarna verder in contact gaan over wat u wilt doen, hoe vaak en hoe we dat kunnen inplannen.


Met sportieve groet,
Marco de Vent.

 

Invite op vrijdag 25 september

De jongerenwerkers van de gemeentes Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland organiseren samen weer een gratis feest voor jongeren tot 18 jaar. Dit keer is Drechterland aan de beurt en het belooft een fantastisch feestje te worden.

Swamp Tiener Chill-avond

Vrijdagavond 11 en 25 september
Time: 19:00-21:30 uur.

Voor wie? combinatieklas 7/8, groep 8 en 12+/v.o.
Wat kost dat dan? Entree en limonade zijn gratis, andere consumpties zijn te koop.
Wat kan je bij ons doen? Xbox, Wii, PlayStation spelen, voetbaltafel, tafeltennis, voetbal, muziek.

Locatie: Molenweg 25 in Wijdenes.

“De wondere wereld van Opa Jan”

Vanwege het Corona virus zoeken wij voor de onderstaande activiteit in september een nieuwe datum.

 Marius van Dokkum: Een uitje voor het hele gezin! Unieke kans! normaal alleen open voor grote groepen.

Opa Jan is de hoofdfiguur uit de zevendelige kinderboekenserie van de kunstschilder (en de oud Andijker) Marius van Dokkum. In de gezellige en sfeervolle Expositieruimte ‘De Mantel’, geeft zijn zus Annet Mantel-van Dokkum een kinder(voor)lezing over de wondere wereld van Opa Jan.

Opa Jan is een oude man met een dikke buik en een zwarte alpino pet op zijn hoofd en klompen aan die drie maten te groot zijn. Opa Jan woont met al zijn dieren in een scheef en rommelig huisje. Er gebeuren altijd gekke dingen bij opa Jan, maar gelukkig weet hij altijd wel een oplossing te bedenken, gewoon omdat Opa Jan een hele slimme opa is….

We gaan een gezellige quiz doen, in en rond het Opa Jan huisje. Het Opa Jan huisje is gebouwd helemaal naar het voorbeeld uit de Opa Jan boeken. Alles is scheef, de scheve voordeur, de scheve schoorsteen. En niet te vergeten de wc van Opa Jan. De stoel van Opa Jan en zelfs zijn gebit ligt op tafel. Over één van de boeken van Opa Jan gaan we voorlezen. We gaan de schilderijen bekijken van de kunstschilder Marius van Dokkum. Ouders krijgen koffie of thee, kinderen krijgen limonade en een kleurplaat mee naar huis. Als je wilt kun je na afloop Opa Jan boeken of Marius van Dokkum kaarten, kalenders of puzzels kopen.

Zaterdag in september/oktober 2020
Van 14:30 tot ± 15:45 uur
Expositieruimte “De Mantel” 
Hornpad 19, 1619 BP Andijk
Entree € 7,75 per kind (ouders/verzorgers zijn gratis)
Doelgroep onderbouw basisonderwijs, opa’s oma’s en de rest van het gezin!

Alleen op reservering via het inschrijfformulier op deze pagina
Bij de opmerkingen op het inschrijfformulier kunt u vermelden met hoeveel (kind)eren en begeleiders u naar de kinderlezing toe komt. Bij deze activiteit komt u op eigen gelegenheid, parkeren is gratis.

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.
Deze cursussen worden gratis aangeboden.

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.