Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

Sportservice West-Friesland zoekt....

Nieuws vanuit de Brede School

Sportservice West-Friesland zoekt!

Vanuit Team Sportservice West-Friesland organiseren we zaterdagochtend 17 september 2022 de ‘’Beweegkaravaan – Doortrappen’’ in Drechterland, onderdeel van een groot evenement in West – Friesland.  

Dit evenement is bedoeld voor senioren, en is sterk gekoppeld aan fietsen, veilig blijven fietsen tot je 100ste.

Bij de start en centrale ontmoetingsplek is dan veel te doen, waaronder een fittest. Hierbij worden inwoners getest op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, reactie.   

Voor het testgedeelte zoeken we een adviseur, die mee kan kijken tijdens de uitvoering van de testen, maar ook een persoonlijk eindadvies kan geven, welke kan volgen uit de uitslagen van de afzonderlijke testen.

Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen die de testen af willen nemen. Graag hoor ik of er iemand in je organisatie is, die ons hiermee wil helpen.

Er is een kleine vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Datum: Zaterdag 17 september 2022

Locatie: Sporthal de Banne, Koggeweg 45, 1607 MT Hem

Tijd: 9:30 – 13:00 uur

Vergoeding: € 25,- per persoon per dag.

 

Sportieve groet,

Paul Molenaar

Buurtsportcoach Drechterland

0229-287707

06 - 83538259

pmolenaar@teamsportservice.nl

Welcome to the jungle huttenest

Maandag 22 augustus 9:30 - 13:00 uur
Dinsdag 23 augustus 9:30 - 13:00 uur
Woensdag 24 augustus 9:30 - 13:00 uur
Donderdag 25 augustus 14:30 - 20:30 uur
Vanaf 18:00 uur barbecue voor iedereen!

MOI SPEULEN komt ons woensdag leren hoe je vuur maakt en broodjes bakt!
Donderdagavond is er gratis BBQ en kijkavond voor ouders, broer en zus!
Daarna gaan we samen met de ouders de hutten afbreken.

Per kind graag een hamer meegeven voorzien van naam,
op donderdagavond gaan ze mee terug. Wilt u uw kind(eren)
bij zonnig weer thuis insmeren met zonnebrand?
Per hut mogen groepen uit maximaal 8 personen bestaan.
Individueel bouwen mag ook! Je voorkeur geef je door
maandagochtend tijdens het betalen (graag gepast en contant).

Voor kinderen van groep 3 t/m 8
Deelname € 20,- per kind,
inclusief lunch, drinken en barbeque.
Reserveren: via de inschrijfpagina op deze website.
Locatie: Kerkbuurt 52
Amazone regenwoud Wijdenes

Koersbal spelers gezocht!

De Koersbalgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Kom een keertje meedoen in dorpshuis de Wiekslag.

Data: Bij genoeg animo starten we in september 2022
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: www.hetwijdenest.nl / telefoon: 06-18119304.

Jeu de Boules spelers gezocht!

Elkaar samen ontmoeten op de Jeu de Boules baan gelegen in het seniorenhofje de Wieken in Wijdenes. Met een groep gezellig en ontspannen bezig zijn. Dat kan!

Jeu de boules (Petanque) is een spel waarin precisie, vaardigheid, concentratievermogen en strategie een belangrijke rol spelen. Het aantrekkelijke van het spel is dat het zowel door jongeren als door ouderen gespeeld kan worden. Het is een leuke manier om in beweging te zijn.

Wij zijn op zoek naar Jeu de Boules spelers, met of zonder ervaring.
Geef u nu op bij Brede School ’t WijdeNest als u benaderd wilt worden voor een aantal prachtige zomerdagen en/of avonden vol Frans spelplezier.

Laat dan een e-mail achter op onze website of schrijf u in op deze activiteit via de inschrijfpagina op deze website. Bij genoeg animo gaan we deze activiteit starten.

Repair Café

Repair Café in Wijdenes
Geef spullen een tweede leven!

Heb je een apparaat, maar ben je geen doe-het-zelver? Dan kan het Repair Café uitkomst bieden.
Op deze manier kun je apparaten vaak toch nog een tweede leven geven. Brede school ’t WijdeNest wil een Repair Café gaan organiseren. Vindt u dat ook een goed idee en zou u daar gebruik van maken?

Laat dan een e-mail achter op onze website of schrijf u in op deze activiteit via de inschrijfpagina op deze website. Bij genoeg animo gaan we deze activiteit starten.

Qi Gong

wordt gelet op gronding, lichaamsstructuur en doorstroming van energie. Deze bewegingen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd.
Qi Gong is ontworpen om de gezondheid te bevorderen en te behouden, het energie niveau te herstellen en de geest te kalmeren. Het zorgt voor minder lichaamsklachten, die zelfs kunnen verdwijnen.

Door deze oefeningen dagelijks uit te voeren zult u verrast zijn van de positieve uitwerking. Yan Shou Gong betekent immers “de kunst van lang leven”.

De kosten bedragen € 35,- voor vijf lessen
Data: Vrijdagochtend bij genoeg aanmeldingen gaan we starten
Tijden: 9:30-10:30 uur
Doelgroep: volwassenen en 55+
Locatie: Dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 in Wijdenes
Reserveren: via onze inschrijfpagina
Telefonisch reserveren: 06-18119304

3D kaarten maken

Elke eerste maandagmiddag van september tot maart worden er in Dorpshuis de Wiekslag 3D kaarten geknipt en gemaakt. Mocht u nog nooit een 3D kaart gemaakt hebben en denken "dat lukt mij nooit” dan is dit de kans om uit te vinden of het toch wat voor u is!


Een zelfgemaakte wenskaart ontvangen is extra speciaal. 3D kaarten maken is voor veel mensen een bezigheid die je een rustmoment in je leven kan geven. Verder is het gezellig samen bezig zijn het belangrijkste op deze middag. Voor het materiaal, koffie en thee wordt gezorgd!


Data: 1e maandag van de maand, sept. 2022 tot maart 2023
Tijd: van 13:30-16:00 uur
Kosten: € 1,- inclusief koffie en thee
Doelgroep: volwassenen / 55 plus
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 in Wijdenes
Reserveren: Gré Lakeman telefoonnummer: 0229-501797
Of via onze website: www.hetwijdenest.nl

Sjoelen in de Wiekslag

Sjoelen is een leuke bezigheid waarin je steeds beter wordt door het vaak te doen. De sjoelgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te komen spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Het koffie- of theekopje is voor ons net zo belangrijk als de sjoelschijf!

Data: iedere maandagochtend met uitzondering van vakantie en feestdagen.
Tijd: van 09:30 -11:30 uur.
Kosten: € 2,- inclusief koffie en thee.
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: via de inschrijfpagina op deze website of bel met telefoonnummer: 06-18119304.

Extra subsidie voor sport en bewegen in de gemeente Drechterland

Als sportvereniging, sportaanbieder of andere (maatschappelijke) partij wilt u graag activiteiten organiseren die bijdragen aan een vitaal sport- en beweegklimaat. Vanuit het Sportakkoord Drechterland beweegt is extra subsidie vrijgemaakt om sporten en bewegen te stimuleren. Sportverenigingen, -aanbieders en organisaties met een maatschappelijke rol in de gemeente kunnen hier aanspraak op maken.   

Het doel van het Sportakkoord is om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Het uitgangspunt van het sportakkoord Drechterland beweegt is meer inwoners van Drechterland met plezier laten sporten en bewegen! In het akkoord zijn drie ambities uitgewerkt namelijk: 

  1. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen 
  2. Vitale sportaanbieders 
  3. Van jongs af aan vaardig in bewegen 

Het beoordelen van de aanvragen gebeurt zorgvuldig door de kerngroep. De kerngroep bestaat uit een team mensen met een hart voor sport en veelal betrokken bij een vereniging of een maatschappelijke organisatie. Onze kerngroep is enthousiast en streeft ernaar om zo goed mogelijk uitvoering te geven aan de inhoud van het sportakkoord. Onze rol is samenvattend: het promoten van het sportakkoord, beoordelen van initiatieven, uitvoering initiatieven waarborgen, financiën controleren en een warme relatie onderhouden met alle aanvragers. Zo blijven we op de hoogte en kunnen we waar nodig bijsturen en ondersteunen. In 2020 zijn zeven initiatieven goedgekeurd.

Sportorganisaties en -aanbieders die de samenwerking zoeken met andere partijen maken de meeste kans op de subsidie. Denk hierbij aan een officiële opening van het seizoen, samenwerking met andere aanbieders of het opzetten van een nieuw beweegaanbod voor een nieuwe doelgroep. Maar ook vraagstukken rondom de inzet van vrijwilligers, ledenbinding of het bijdragen aan een gezonde sportkantine kunnen prima initiatieven zijn. Het hoeft geen groot initiatief te zijn, als het maar positief bijdraagt aan sporten en bewegen binnen onze gemeente.

Meer weten en/of aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar: sportakkoorddrechterland@gmail.com

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.