Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

SWAMP

Swamp tieneravond op vrijdag 22 september 2023
Groep 8 en V.O. van 19:00 tot 21:30 uur
Wat kost dat dan? Entree en limonade gratis, consumpties zijn te koop.
Wat kan je bij ons doen? Xbox, Wii, PlayStation, voetbaltafel, tafeltennis, voetbal, films, spelletjes. Locatie: Molenweg 25 in Wijdenes

HutteNest

INSCHRIJVING HUTTENDORP IS GESTOPT: ONLINE RESERVEREN IS NIET MEER MOGELIJK

Maandag 28 augustus 9:30-13:00 uur
Dinsdag 29 augustus 9:30-13:00 uur
Woensdag 30 augustus 9:30-13:00 uur
Donderdag 31 augustus 14:30-20:30 uur
Om 18:00 uur Barbecue voor iedereen!

Voor kinderen van groep 3 t/m 8
Deelname € 20,- per kind,
inclusief lunch, drinken en BBQ.
Reserveren: wwwhetwijdenest.nl

Per hut mogen groepen uit maximaal 8 personen bestaan.
Individueel bouwen mag ook! Je voorkeur geef je door
maandagochtend tijdens het betalen. (graag gepast en contant)
MOI SPEULEN komt woensdag leren hoe je vuur maakt en broodjes bakt!

Donderdagavond is er gratis BBQ en kijkavond voor ouders, broer en zus!
Daarna gaan we samen met de ouders de hutten afbreken.

Per kind graag een hamer meegeven voorzien van naam,
op donderdagavond gaan ze mee terug. Wilt u uw kind(eren)
bij zonnig weer thuis insmeren met zonnebrand?

Locatie: Kerkbuurt 52

Wijdenes start eigen Repair Café

Wat doe je met een koffiezetapparaat of een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet! Repair Café Wijdenes in Dorpshuis de Wiekslag is er elke 1e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur. In de zomermaanden genieten wij van welverdiende rust. Op zaterdag 2 september starten wij weer.

In dorpshuis de Wiekslag aan de Molenweg in Wijdenes draait het op zaterdagmorgen 4 februari allemaal om repareren. Tussen 10:00 en12:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, willen wij bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Repair Café Wijdenes. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Repair Café Wijdenes wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

Elke 1e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur is het Repair Café Wijdenes open. Dat is na de zomervakantie op zaterdag 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december 2023. Terwijl u wacht op de reparatie is er mogelijkheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

Wij zoeken nog mensen die tijdens de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. U zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café. Interesse? Stuur een bericht naar: [email protected]

Stichting Repair Café International
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.org). Deze stichting biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Wijdenes. Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.org en op de website van de Brede School: www.hetwijdenest.nl

dorpsgenoten gezocht voor organisatie

Wij willen de komende maanden weer leuke activiteiten voor de jeugd in Wijdenes en omstreken op de agenda zetten. Er zijn door een aantal tieners, ouders en andere dorpsbewoners al flink wat ideeën bedacht en wij hopen dat jullie samen met ons deze activiteiten willen gaan organiseren.
Wil je meedoen met de organisatie van een activiteit en lijkt het je leuk om samen met andere dorpsgenoten bijvoorbeeld een MudRun 7 Slotenloop te gaan organiseren! Voor alle activiteiten hebben wij ook vrijwilligers nodig voor de opbouw en de uitvoering. Ben je meer van de opbouw/uitvoering dan van het organiseren? Helpende handjes zijn altijd zeer welkom. Meld je aan via: [email protected] of via telefoonnummer: 06-18119304 en vermeld in welke activiteiten je interesse hebt.


Block je agenda voor:

 Legobouw week in de kerstvakantie, basisschool en 1e v.o.
 MudRun 7 Slotenloop, voorjaar 2023, 12+
 Lasergame wedstrijden buiten, voorjaar/zomer 2023, basisschool en 12+

Sjoelen in de Wiekslag

Sjoelen is een leuke bezigheid waarin je steeds beter wordt door het vaak te doen. De sjoelgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te komen spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Het koffie- of theekopje is voor ons net zo belangrijk als de sjoelschijf!

Data: iedere maandagochtend met uitzondering van vakantie en feestdagen.
Tijd: van 09:30 -11:30 uur.
Kosten: € 2,- inclusief koffie en thee.
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: via de inschrijfpagina op deze website of bel met telefoonnummer: 06-18119304.

Koersbal spelers gezocht!

De Koersbalgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Kom een keertje meedoen in dorpshuis de Wiekslag.

Data: Bij genoeg animo starten we in oktober 2022
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: www.hetwijdenest.nl / telefoon: 06-18119304.

Jeu de Boules spelers gezocht!

Elkaar samen ontmoeten op de Jeu de Boules baan gelegen in het seniorenhofje de Wieken in Wijdenes. Met een groep gezellig en ontspannen bezig zijn. Dat kan!

Jeu de boules (Petanque) is een spel waarin precisie, vaardigheid, concentratievermogen en strategie een belangrijke rol spelen. Het aantrekkelijke van het spel is dat het zowel door jongeren als door ouderen gespeeld kan worden. Het is een leuke manier om in beweging te zijn.

Wij zijn op zoek naar Jeu de Boules spelers, met of zonder ervaring.
Geef u nu op bij Brede School ’t WijdeNest als u benaderd wilt worden voor een aantal prachtige zomerdagen en/of avonden vol Frans spelplezier.

Laat dan een e-mail achter op onze website of schrijf u in op deze activiteit via de inschrijfpagina op deze website. Bij genoeg animo gaan we deze activiteit starten.

Inschrijfformulier

Let op! tijdelijk storing van de inschrijfpagina, stuurt u activiteit verzoek naar: in[email protected] wij werken aan het oplossen van deze storing.

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

 

 

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.